A Pannon Egyetem infrastruktúrális és informatikai fejlesztése, Bioinnovációs Központ létrehozása

A TIOP 1.3.1 pályázat a Pannon Egyetem több karát érintő projekt; ennek megfelelően a fejlesztések Veszprémben, Székesfehérváron, Nagykanizsán valamint Keszthelyen valósulnak meg.

A Pannon Egyetem Georgikon Karán a TIOP 1.3.1 pályázat célja a Kar „E" épületegyüttesében található egykor toxikológiai laboratóriumként üzemelő, és a közelben lévő növényvédelmi gépek vizsgálati helyeként funkcionáló épület felújítása, bővítése, az eredeti kialakítással összhangban lévő új funkcióval való megtöltése.

Ezen fejlesztés eredményeként egy Biotechnológiai és Bioinnovációs Központot hozunk létre, melynek célja az oktatói-kutatói tevékenységet, és a kutatásfejlesztési technológia- és tudástranszfert lehetővé tevő, az agrár-környezetvédelmi gazdálkodást segítő, az intézmények és a gazdálkodó szervezetek együttműködését erősítő infrastruktúra megteremtése.

Biotechnológiai Oktató és Kutató Központ

Célja a magas színvonalú oktatási-kutatási tevékenység biztosítása, amely a versenyképes tudás átadásához szükséges feltételeknek megfelelően felszerelt, hatékonyan kihasználható és működtethető laboratóriumi egység kialakításán keresztül valósul meg. Az egység az oktatási- kutatási tevékenység mellett az egyetemi tudásbázisra és a legmodernebb technikai háttérre alapozva, több kutatási területet (molekuláris genetika, mikrobiológia, virológia, takarmány, valamint élelmiszer analitika) megába foglaló szolgáltató központként inkubátorházként is működni fog.

Bioinnovációs Kutató és Szolgáltató Központ

A szolgáltatásokat végző szervezeti egységek:

- növényegészségügyi, károsító diagnosztikai labor

- élelmiszer és takarmányanalitikai labor

- talajminőségi labor

- növényvédő gép labor

A központ fő célkitűzései

A Pannon Egyetem Georgikon Kar témához kapcsolódó kutatási, bemutató hátterének biztosítása az oktatók, kutatók, Doktori Iskolai hallgatók, a képzésben részt vevő BSc és Msc szakos hallgatók, szakmérnökök számára.

E célt szolgálja annak a laboratóriumi centrumnak a megvalósítása, melyet a növényegészségügyi, a károsító diagnosztikai, a talajminőségi, az élelmiszer- és takarmányanalitikai, a növényvédő gép laboratóriumok integrálásával kívánunk létrehozni oly módon, hogy az akkreditált laboratóriumok elhelyezésével, működtetésével kapcsolatos elvárásoknak megfelelve szolgáltató funkciót is ellássanak. Ezt a minősített diagnosztikai fejlesztést azokon a területeken kívánjuk megvalósítani, amelyek iránt megnövekedett igény jelentkezik.

Képek a pályázati megvalósításrólKépgaléria

Kapcsolat

szie keszthely

8360 Keszthely
Deák Ferenc u. 16.
Tel.: (+36)83/545-000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.