Új Széchenyi Terv

A Debreceni Egyetem pályázatot nyújtott be Társadalmi Megújulás Operatív Program Képzés- és tartalomfejlesztés, képzők képzése, különös tekintettel a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai képzésekre és azok fejlesztésére c. pályázati felhívásra. (Kódszám: TÁMOP 4.1.2-08/1/A-2009-0029). A projekt előkészítést a pályázat 2011. május 23-i benyújtásával sikeresen lezártuk.

Projekt címe: A vidékfejlesztési és a gazdasági agrármérnöki (MSc) szakok, és a feltétellel belépők felzárkóztatása esettanulmányokon alapuló, gyakorlatorientált, modul rendszerű tananyagának fejlesztése, különös tekintettel az informatikai eszközök alkalmazására

Projekt tartalma: A projekt általános célja a gazdasági agrármérnöki (GAM) és a vidékfejlesztési agrármérnöki (VAM) Msc. képzések minőségének fejlesztése, korszerűségének és versenyképességének biztosítása.

Konkrét cél

  1. A fenti mesterszakok oktatási szerkezetének korszerűsítése, az egymásra épülés biztosítása;
  2. Az érintett mesterszakok számára gyakorlatorientált, modulrendszerű, elektronikus tananyag tartalmi és módszertani fejlesztése;
  3. A képzésben résztvevő, a tananyagokat használó oktatók oktatási készségeinek minőségi fejlesztése.

A projekt keretében várhatóan 40 új, Bologna konform tananyag kerül kifejlesztésre. A tartalmi és módszertani tananyagfejlesztés workshop keretében megvitatásra kerül a munkaadókkal, illetve véleményeztetjük azt a Rostocki Egyetem tapasztalt oktatóival. A tananyagfejlesztésen túl a képzők képzésére is sor kerül, ahol szakmódszertani ismeretek mellett, a felsőoktatási pedagógia, a felzárkóztatás és tehetséggondozás, a mérés és értékelés módszerei ismeretkörök kerülnek oktatásra.

Kedvezményezett neve és elérhetőségei:

Konzorciumvezető: Debreceni Egyetem, 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.

Konzorciumi partner: Pannon Egyetem, 8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.

Projekt várható futamideje: 2011. 09. 01. – 2013. 04. 30.

Irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési ügynökség

Közreműködő szervezet: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Magyarorszag MegújulKépgaléria

Kapcsolat

szie keszthely

8360 Keszthely
Deák Ferenc u. 16.
Tel.: (+36)83/545-000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.