Új Széchenyi Terv

„A vidékfejlesztési és a gazdasági agrármérnöki (MSc) szakok, és a feltétellel belépők felzárkóztatása esettanulmányokon alapuló, gyakorlatorientált, modul rendszerű tananyagának fejlesztése, különös tekintettel az informatikai eszközök alkalmazására.”

A támogatott pályázat azonosító száma: TÁMOP-4.1.2. A/1-11/1-2011-0029

A projekt kezdete: 2012. 03. 15.

Megvalósítás befejezési időpontja: 2013. 11.15.

Konzorcium tagjai:

  • Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar
  • Pannon Egyetem Georgikon Kar

A projekt általános célja:
A projekt általános célja a gazdasági agrármérnöki és a vidékfejlesztési agrármérnöki Msc. képzések minőségének fejlesztése, korszerűségének és versenyképességének biztosítása. A projekt általános célja teljes mértékben kapcsolódik a pályázati konstrukció céljához. Az általános cél teljesülése elengedhetetlen feltételét képezi annak, hogy a két érintett mesterképzés képes legyen jobban megfelelni a gyorsan változó munkaerő-piaci elvárásoknak.

A projekt konkrét célja:
A projekt általános céljából vezethetőek le a projekt konkrét céljai, illeszkedve a releváns stratégiai dokumentumokhoz és a pályázati felhívásban közzétett programszintű célokhoz. Ennek, mint átfogó célnak a biztosítása az alábbi feladatok megoldásával érhető el:

  • Az érintett mesterszakok oktatási szerkezetének korszerűsítése, az egymásra épülés biztosítása; A részcél megfogalmazásának indoka: az oktatási tapasztalatok alapján egyértelmű, hogy a feltétellel belépő hallgatók felzárkóztatása csak modulrendszerben oldható meg. Ennek azonban jelenleg egyáltalán nincsenek meg a feltételei. Hiányoznak az integrált szemléletben íródott tankönyvek, jegyzetek, hiányzik az ismeretanyagok átadásának hatékony módszertana.
  • Az érintett mesterszakok számára gyakorlatorientált, modulrendszerű, elektronikus tananyag tartalmi és módszertani fejlesztése; A részcél megfogalmazásának indoka: a jelenlegi, konzorciumi tagoknál akkreditált képzési programok tantárgyi ismeretei bár kötöttek, gyakorlatorientáltságuk hiányzik, a korszerű módszertani oktatási anyagok kidolgozása még nem történt meg. A projekt egyik célja ezért az, hogy különböző szakmai modulok keretében, a két érintett szak számára ezeket a tananyagfejlesztéseket elvégezzük.
  • A képzésben résztvevő, a tananyagokat használó oktatók oktatási készségeinek minőségi fejlesztése; A részcél megfogalmazásának indoklása: A korszerű oktatás-módszertani és felsőoktatási pedagógiai és andragógiai ismeretek és készségek biztosítása nélkül a módszertani tananyagfejlesztés önmagában nem biztosítja a képzések versenyképességének fokozását. A módszertani fejlesztés a tananyagon túl a képzőket is kell, hogy érintse.

A projekt dokumentumai:

A projekt során készült fotók

tamop magyarorszag megujul 



Képgaléria

Kapcsolat

szie keszthely

8360 Keszthely
Deák Ferenc u. 16.
Tel.: (+36)83/545-000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.