tamop 0011 header

Projekt összefoglaló

A Pannon Egyetem Georgikon Kara az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Társadalmi Megújulás Operatív Program „Regionális és ágazati felsőoktatási együttműködés támogatása, vidéki felsőoktatási integráció elősegítése” című, TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV kódszámú pályázati konstrukcióra benyújtott "Pannon modell" - regionális szintű, ágazati felsőoktatási együttműködés megvalósítása az élelmiszerbiztonság és a gasztronómia területén című pályázata támogatásban részesült. A TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0011 azonosító számú projekt a Kaposvári Egyetem vezetésével és a Gabonakutató Közhasznú Nonprofit Kft. partnerségével valósul meg. A konzorcium által elnyert támogatás 1 245 000 000 Ft, melyből a Georgikon Karra eső rész 304 500 000 Ft. A megvalósítás időhorizontja: 2013. 04. 01- 2014. 11. 30. A projekt megvalósításában a Pannon Egyetem Georgikon Kar több mint 40 tevékenységgel, 96 oktató, kutató, ügyvivő szakértő és az adminisztratív állomány nagy részének bevonásával vesz részt. A projekt szakmai vezetője a Georgikon Kar részéről Dr. Dublecz Károly egyetemi tanár.

A Kaposvári Egyetem, a Pannon Egyetem és a Gabonakutató Közhasznú Nonprofit Kft. mint konzorciumi partnerek átfogó hosszú távú célja, hogy az intézmények oktatási és innovatív tevékenységeik révén, ágazati szinten tudják segíteni az agrár- és élelmiszeripari szakterületek képzési, oktatási, kutatásfejlesztési és gazdaságfejlesztési folyamatait. A projekt keretében megvalósul a résztvevő intézmények szervezeti szintű együttműködésének javítása, hatékonyságnövelése, a képzési és oktatási, illetve a kutatási programok fejlesztése. További feladatunk a két felsőoktatási intézmény külföldi hallgató vonzó képességének növelése és nemzetközi kapcsolataiknak bővítése, az intézményi együttműködésen alapuló mentorszolgáltatások és karrierszolgáltatások fejlesztése, egy komplex kistérségi, felsőoktatási együttműködés/fejlesztési projekt lebonyolítása.

A projekttevékenységek a következő szakterületeket érintik:

Képzési, oktatási és kutatási programok fejlesztése: ennek keretében olyan szervezeti, irányítási módszerek, nyilvántartási és folyamatkövetési rendszerek kialakítására kerül sor a két résztvevő egyetemen, amelyek lehetővé teszik, hogy a végzett diplomások tudása és készségei a munkaerő-piaci igényeknek minél jobban megfeleljenek. A célkitűzés megvalósulását a teljes lineáris képzési rendszer fejlesztése segíti elő az élelmiszertudomány és részben a gasztronómia területén, továbbá sor kerül az alapképzés gyakorlati rendszereinek megerősítésére. A képzési programok fejlesztése keretében 202 db tananyag kerül kidolgozásra, részben átdolgozásra. Ezeket a tevékenységeket a Kaposvári Egyetem és a Pannon Egyetem úgy kívánja végrehajtani, hogy a végzett hallgatók potenciális munkáltatóit rendszerszerűen is be kívánják vonni a képzésfejlesztési tevékenységbe, annak érdekében, hogy a képzési tartalmakban minél hatékonyabban jelenjenek meg a munkaerő-piaci kompetencia-elvárások.

A gyakorlati képzési lehetőségek bővítése, belső gyakorlóhelyek közös fejlesztése, korszerűsítése, szükség szerint racionalizálása, állami és piaci szereplőkkel közösen működtetett gyakorlati képzési lehetőségek fejlesztése.

Fontos szakmai modul a végrehajtás során a két felsőoktatási intézmény külföldi hallgató vonzó képességének növelése és nemzetközi kapcsolataiknak bővítése. A cél érdekében közös, ágazati együttműködésen alapuló nemzetközi kapcsolatok fejlesztésére kerül sor.

Együttműködésen alapuló mentorszolgáltatások fejlesztése: a létrejövő hallgatói szolgáltatások a két felsőoktatási intézménybe felvételt nyert halmozottan hátrányos helyzetű hallgatók beilleszkedését, lemorzsolódásának megakadályozását szolgálják a mentor-, koordinátori és tanácsadói valamint tréningszolgáltatások fejlesztése révén. A konzorciumi partnerek célja, hogy az intézményekben olyan támogató környezetet alakítsanak ki, amely biztosítani képes a tehetséges hallgatók kiszűrését, tanulmányaik támogatását, tehetségük gondozását és kibontakoztatását.

Az előző tevékenységhez kapcsolódóan közös, intézményközi és ágazati együttműködésen alapuló karrierszolgáltatás fejlesztésére is sor kerül, a már meglévő egyetemi rendszerek és szervezetek összekapcsolásával és továbbépítésével.

Komplex kistérségi, felsőoktatási együttműködés/fejlesztési projekt lebonyolítása.

Eredmények

Szakmai szervezetek elérhetőségei

 

Tananyagok

tamop 0011 footerKépgaléria

Kapcsolat

szie keszthely

8360 Keszthely
Deák Ferenc u. 16.
Tel.: (+36)83/545-000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.