tamop421-0007

A Pannon Egyetemen futó TÁMOP-4.2.1-08/1-2008-0007 azonosítójú, „Egységes Tudás- és Technológiatranszfer platform a kiterjesztett Közép-dunántúli tengelyen” című projekt fő célja, hogy az egyetemen zajló kutatási és innovációs tevékenységek eredményei minél hamarabb gyakorlati alkalmazásra kerüljenek az iparban, ugyanakkor nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni az Egyetem disszeminációs tevékenységére is.

Ennek elősegítésére jött létre a Projekt Irodán belül a Tudás- és TechnológiaTranszfer Központ, ahol az elkövetkező fél év során külső szakemberek közreműködésével a kutatók üzletfejlesztési, szabadalmi ügyvivői, ipari kapcsolatfejlesztési és technológiatranszfer tanácsadási szolgáltatásokat vehetnek igénybe, valamint lehetőség van publikációk szakfolyóiratokban történő megjelenési költségének teljes körű finanszírozására.

Aktualitások a projektben

Kutatói workshop, 2013. 04. 17., 1400 Keszthely, Dékáni Tanácsterem

Tudás- és Technológiatranszfer Központ nyílt napja, 2013.03.28, Veszprém

Tudás- és Technológiatranszfer Központ nyílt napot szervez a kar számára a TÁMOP-4.2.1-08/1-2008-0007 azonosító számú projekt keretein belül március 28-án, csütörtökön 10 órától az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Kováts termében.

A rendezvény célja, hogy a kar oktatói és kutatói tájékozódjanak a Tudás- és Technológiatranszfer Központ jelenlegi és jövőbeni tevékenységéről, a számukra ingyenesen rendelkezésre álló tanácsadási szolgáltatásokról, valamint megismerkedjenek mindazon jó gyakorlatokkal, amelyeket érdemes intézményünkben is adaptálni. Az előadások után lehetőséget biztosítunk a kötetlen beszélgetésre a téma szakértőivel és a Központ munkatársaival.

Külföldi egyetemek Tudás- és Technológiatranszfer Központjainak meglátogatása, eszmecsere a nemzetközi best practice-ek közvetlen megismerése érdekében

Helyszínek és időpontok:
Graz University of Technology Research & Technology House, Graz 2013. 02. 11-12
Science Park, Graz  2013.02.11-12
Károly Egyetem, Centre for Knowledge and Technology Transfer, Prága 2013. 02. 25-27.
Maribori Egyetem Tudás- és Technológiatranszfer Iroda, Maribor 2013. 04. 04-05.

Információs nap Keszthelyen, 2013. 01. 28

Információs napot tartott a Pannon Egyetem Tudás- és Technológiatranszfer Központja Keszthelyen,kapcsolódva a XXIII. Növényvédelmi Fórum prekonferenciájához. Az elsősorban cégeknek és egyéb, a hálózati munkában részt vevő szervezeteknek szóló rendezvény fő célja a Központ tevékenységének ismertetése volt.

Dr. Kovács Kristóf szakmai vezető ismertette a Központot életre hívó TÁMOP-4.2.1-08/1-2008-0007 azonosítójú, „Egységes Tudás- és Technológiatranszfer platform a kiterjesztett Közép-dunántúli tengelyen” című projektet. Bevezető előadásában felhívta a figyelmet a transzfertevékenységek fontosságára, melyek által a felsőoktatási intézményeken zajló kutatások eredményei könnyebben és gyorsabban hasznosulhatnak az iparban és a társadalomban.

A második előadó Dr. Dublecz Károly, a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Karának dékánja volt, aki bemutatta a Kar tudományos-kutatási tevékenységét. A harmadik előadó, Dr. Takács András már megvalósult és megvalósulás alatt álló kooperációkat ismertetett, melyek során az Egyetem kutatói együttműködnek vállatokkal, más kutatóközpontokkal, külföldi partnerintézményekkel és szakigazgatási szereplőkkel.

tamopKépgaléria

Kapcsolat

szie keszthely

8360 Keszthely
Deák Ferenc u. 16.
Tel.: (+36)83/545-000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.