Az AGRO.bio Hungary Kft., a Csernozjom Kft., a Syngenta Kft., a Yara Hungária, a Vaderstad Kft. és a Pannon Egyetem Georgikon Kar tisztelettel meghívja Önt 

A talajtípusra szabott gazdálkodásról című regionális szakmai fórumra, amelynek idei témája: a talajproblémák

Helyszín: Pannon Egyetem Georgikon Kar 8360 Keszthely, Festetics u. 7. D. épület
Idópont: 2019. február 26.

A Pannon Egyetem Georgikon Kara az EFOP-3.4.3-16-2016-00009 „A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Pannon Egyetemen” című projekt keretében a 2018/2019. tanév tavaszi félévére KÖLTSÉGTÉRÍTÉSES HALLGATÓK SZÁMÁRA Georgikon Szociális Ösztöndíj pályázatot hirdet.

A PÁLYÁZAT CÉLJA a támogatásra szoruló, minimum jó rendű tanulmányi eredményt elérő, költségtérítéses képzésben részt vevő hallgatók ösztöndíjban részesítése. A megítélt támogatás egy tanulmányi félévre szól és egy összegben kerül kifizetésre.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. március 28. 12:00 óra

Nagy Edina a Pannon Egyetem Festetics Doktori Iskola növénytermesztési és kertészeti tudományágában készített: „Kationos tenziddel kezelt talajok kapilláris vízemelés magasságának, valamint egyéb talajfizikai tulajdonságainak vizsgálata”  című doktori (PhD) értekezésének magyar nyelvű nyilvános vitájára, melynek,

Időpontja: 2019. február 22. 11:00 óra
Helye: PE Georgikon Kar, Keszthely, Deák Ferenc u. 16. „A” épület, I. emelet, Kari Tanácsterem

Témavezető:
Dr. Szakácsné Dr. habil. Földényi Rita egyetemi docens, PhD

Felhívom a Georgikon Kar - magyar állampolgárságú és a nemzetközi megállapodás vagy jogszabály alapján azzal azonos elbírálás alá eső külföldi állampolgárságú - állami ösztöndíjas és önköltséges nappali tagozatos hallgatóinak figyelmét, hogy a vonatkozó szabályzat alapján pályázatot nyújthatnak be szakmai, tudományos és közéleti ösztöndíjra a 2018/2019. tanév II. félévére.

Szakmai, tudományos és közéleti ösztöndíjban részesíthető az a teljes idejű alapképzésben, mesterképzésben, felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgató, aki az alábbi két feltétel mindegyikét teljesíti:

 • az előző félévben 4,00 kreditindexet és legalább 4,00 tanulmányi átlagot ért el
 • a tantervi követelményeket meghaladó kiemelkedő szakmai, tudományos és közéleti tevékenységet végez.

Az ösztöndíjat a Georgikon Kar Hallgatói Önkormányzatának egyetértésével a dékán adományozza. Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat (Köztársasági Ösztöndíj), illetve Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíjat elnyert hallgató szakmai, tudományos és közéleti ösztöndíjban nem részesülhet.

A szakmai, tudományos és közéleti ösztöndíj maximális összege: 26.700.-Ft/fő/hó.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. február 28. 12:00 óra

Pályázati felhívás az EFOP -3.4.3-16.2016.00009 projekt „A.2.8. - Vállalkozási szemléletmód fejlesztése” tevékenysége keretében „A mezőgazdaság szerepvállalása a gazdasági, ökológia, társadalmi és kulturális funkciók megőrzésében és folyamatos fenntartásában” című témakörben pályamunkák készítésére.

A pályamunkák az alábbi témák egyikét kell, hogy feldolgozzák:

 • Fenntarthatóság a mezőgazdaságban, avagy biológia és ökonómia lehet-e együtt életképes?
 • Az innováció mindennapos vendég a növénytermesztésben.
 • Az innováció mindennapos vendég az állattenyésztésben.
 • Az innováció mindennapos vendég a kertészetben.
 • A mezőgazdasági vállalatok társadalmi felelőssége.

Kedves Érdeklődők!

A félév első előadására invitálunk mindenkit sok szeretettel, mely a felszín felett áramló levegő extrém változataival, izgalmas formáival foglalkozik.

Előadó: Molnár "Storman" Ákos, Viharvadászok Egyesülete, alelnök

Cím: Szupercella Roadshow

Időpont: 2019. február 18. 18 óra

Helyszín: Keszthely, Georgikon Kar, A épület, Xiros Klub

"Molnár "Storman" Ákos előadó körútja, a Szupercella Roadshow ezúttal Keszthelyre érkezik. Egy előadás szélsőséges időjárásról, veszélyes légköri jelenségekről - első kézből hazánk legismertebb viharvadászától.

Storman, a Viharvadászok Egyesületének alelnöke, a szupercella.hu [1] alapítója rendszeresen részt vesz tornádóvadászatokon az Egyesült Államokban, és minden viharszezonban aktívan vadászik a Kárpát-medencében is. Így nem véletlen, hogy látványos saját felvételekkel, érdekes sztorikkal, izgalmas élménybeszámolókkal mutatja be a viharok egyszerre lenyűgöző és félelmetes világát, melyben szupercellák, tornádók, villámok és egyéb égi jószágok tobzódnak.

 • Mi az a viharvadászat?
 • Mit tegyünk, ha veszélyes viharba kerülünk?
 • Mi fán terem a tornádó?
 • Hogyan működik egy szupercella?
 • Hogyan lehet előrejelezni a heves zivatarokat?

Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre ad választ a Szupercella Roadshow!

Ráhangolódásként Ákos egyik interjúját tudjuk ajánlani, mely a lentebb beillesztett videón 08:40-től látható.

http://www.atv.hu/videok/video-20181114-jakupcsek-plusz-1-resz-2018-11-14 [2]

Szeretettel várjuk az Érdeklődőket!

prega 2019Az Agroinform.hu, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrármarketing Centrum idén is megrendezi a PREGA Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferenciát és Kiállítást. Az ötödik alkalommal, mintegy 40 szakmai kiállító részvételével megrendezett agrár-digitalizációs szakmai fórum két napja több mint 100 előadást kínál, az esemény első napján pedig a PREGA Science elnevezésű tudományos konferencia is várja a látogatókat.

A PREGA 2019 helyszíne és időpontja:

2019. február 19-20. | Budapest, Aquaworld Hotel****

Részvételi szándékát kérjük a https://www.prega.hu/2019/ oldalon jelezze.

A Georgikon Alapítvány Belák Sándor-díjat adományoz azon személy számára, aki Georgikon érdekében végzett tudományos, oktatási és szakmai közéleti tevékenysége során kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A díjat odaítélő Georgikon Alapítvány kiemelten értékeli a Georgikon Kar fejlesztésében, működtetésében huzamosabb időn keresztül végzett kapcsolatépítő tevékenységeket, amelyek a Kar hazai és nemzetközi megítélését támogatják.

A kitüntetés átadására évente a Georgikon Kar tanévzáró ünnepélyén kerül sor. A díjat az Alapítvány kuratóriumának elnöke és a Georgikon Kar Dékánja adja át. A díj odaítélésével együtt a kitüntetett egy egyedi dísztárgyat nyer el, melynek előállítási költségét és annak közterheit az Alapítvány viseli.

A díjhoz adományozott oklevél felső részén a Georgikon Kar címere és a Kar neve, középen a díjazott személy neve, alatta az elismert tevékenység ismertetése, a díj megnevezése és az adományozás dátuma szerepel. Az oklevelet az Alapítvány kuratóriumának elnöke és a Georgikon Kar Dékánja írja alá, és a Kar pecsétjének lenyomata díszít.

A kitüntetés adományozására vonatkozó javaslatokat részletes indoklással a Georgikon Alapítvány kuratóriumához kell benyújtani minden év március 31. napjáig. A díj odaítéléséről a Georgikon Alapítvány kuratóriuma dönt.

Beadási határidő: 2019. március 31.

A Pannon Egyetem Georgikon Kara az EFOP-3.4.3-16-2016-00009 „A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Pannon Egyetemen” című projekt keretében a 2018/2019. tanév tavaszi félévére pályázatot hirdet tanszéki demonstrátori feladatkör betöltésére, hallgatók számára.

A támogatás formája: ösztöndíj.
A támogatás forrása: EFOP-3.4.3-16-2016-00009 sz., "A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Pannon Egyetemen"című projekt.

Részletes információk az alábbi linkre kattintva érhetők el.

Borzák Réka a Pannon Egyetem Festetics Doktori Iskola állattenyésztési tudományok tudományágában készített: „Halainkat károsító egyes nyálkaspórás paraziták és vírusok vizsgálata”  című doktori (PhD) értekezésének nyilvános vitájára, melynek,

Időpontja: 2019. január 11. 11:00 óra
Helye: PE Georgikon Kar, Keszthely, Deák Ferenc u. 16. „A” épület, I. emelet, Kari Tanácsterem

Témavezető:
Dr. Székely Csaba tudományos tanácsadó, PhD
Társ témavezető:
Dr. Nagy Szabolcs egyetemi tanár, PhD